• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuwe algemeen directeur voor Amsterdam Fashion Academy

Nieuwe algemeen directeur voor Amsterdam Fashion Academy

Door Tessa Guntlisbergen

20 jul. 2018

Mensen

De Amsterdam Fashion Academy heeft Iris Peitzmeier aangesteld als de nieuwe algemeen directeur. In haar rol zal ze toezien op alle academische en zakelijke aspecten van de modeschool, zo laat de directie weten in een persbericht.

“Ik heb er zin in om de modewereld in Amsterdam ten opzichte van niet-Europese steden te ontdekken: Amsterdam lijkt me een zeer creatieve stad waar je veel inspiratie kunt opdoen,” zegt Peitzmeier in reactie op haar aantreden, eraan toevoegend: “Mijn hoofdtaak zal het opzetten van industriële samenwerkingsverbanden zijn, evenals het blootleggen van talent van studenten uit binnen- en buitenland”.

De uit Duitsland afkomstige Peitzmeier heeft 19 jaar werkervaring in mode- en designonderwijs en werkte veel in het buitenland, op plekken als Dubai, Vietnam, Maleisië en Mauritius. Nadat ze afstudeerde in Duitsland, behaalde ze haar postgraduaat in Fashion Design in Nieuw-Zeeland en rondde ze een master af in Milaan. “Iris Peitzmeier voegt een ongelooflijke schat aan ervaring en een echt internationaal profiel toe aan de Amsterdam Fashion Academy, in overeenstemming met de sterke banden met de modeindustrie en zijn globaliserende karakter,” aldus Ingrid Mijnheer, oprichter van de modeschool.

De Amsterdam Fashion Academy werd in 2013 opgericht en is een particuliere instelling in het centrum van Amsterdam. De modeschool biedt opleidingen in Fashion and Textiles Design en Fashion Business, die zowel in het Nederlands als Engels worden aangeboden.

Beeld: Amsterdam Fashion Academy