Nieuwe CEO Burberry start eerder dan verwacht

De nieuwe CEO van Burberry Marco Gobbetti start eerder bij het modebedrijf, maar nog niet als CEO. Op 27 januari gaat hij aan de slag als uitvoerend voorzitter voor Azië/Pacific en het Midden-Oosten. Vanaf 5 juli zal hij de rol van CEO op zich nemen en onderdeel worden van de Raad van bestuur. Dat melden diverse media.

Eerder meldde Burberry dat Gobbetti ‘in de zomer’ zou starten. Het is niet duidelijk waarom hij eerst een andere functie krijgt. Hij zal rapporteren aan voorzitter Sir John Peace.

In juli werd bekend dat Christopher Bailey, die de functies van CEO en CCO sinds het vertrek van Angela Ahrendts in 2013 naast elkaar deed, zou worden vervangen door Gobbetti. Bailey blijft aan als creatief directeur. Zijn dubbelrol lag al enige tijd onder vuur. Volgens Britse media groeide de druk op Bailey om een tweede man of vrouw aan de top van het bedrijf te benoemen, omdat zijn bestuurlijke kennis tekort schoot.

Marco Gobetti is afkomstig van het Franse luxemerk Céline waar hij eveneens CEO was. Bij Burberry wordt de Italiaan die in Phoenix (Arizona) heeft gestudeerd verantwoordelijk voor alle commerciële, operationele en financiële divisies van het bedrijf.

Beeld: Facebook Burberry

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN