• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuwe CEO en voorzitter voor Filippa K

Nieuwe CEO en voorzitter voor Filippa K

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Filippa K heeft een nieuwe CEO: Kristofer Tonström. Ook is Simon Griffiths aangesteld als nieuwe voorzitter. Dat heeft het Zweedse merk bekendgemaakt.

Tonström is benoemd door de Raad van bestuur. Hij zal vanaf 13 februari werkzaam zijn in zijn nieuwe functie. Hij neemt de taken over van Anna Lönnerstedt, die sinds 1 september 2016 interim-CEO is. Zij zal verder gaan als range & supply director.

“Filippa K is een van Nordics’ sterkste en meest spannende modemerken. Ik kijk er naar uit om onderdeel te worden van het Filippa K team en te bouwen aan een groter en sterker bedrijf,” zegt Kristofer Tonström in een reactie. De nieuwe CEO heeft veel ervaring bij internationale merkgedreven organisaties. Voorheen was Tonström CEO van Omega Pharma Nordic AB. Daarvoor was hij gedurende tien jaar werkzaam in verschillende functies bij Procter & Gamble, waar hij als laatste marketing director was.

Simon Griffiths is aangesteld als nieuwe voorzitter van de Raad van bestuur. Hij heeft tevens veel werkervaring, voornamelijk in strategie- en business ontwikkeling. Eerder werkte hij bij EQT en Bain & Company. De vertrekkende voorzitter van Filippa K en tevens CEO van Novax, Eric Persson, zal verder gaan als bestuurslid.

Kristofer Tonström aangesteld als nieuwe CEO Filippa K

De aanstellingen volgen op het bericht dat oprichtster Filippa Knutsson terugkeert als creatief directeur. Zij is vanaf 13 januari weer terug bij haar eigen bedrijf.

“Met de benoemingen van Kristofer, Simon en Filippa heeft het bedrijf een krachtig leiderschap met complementaire competenties. De solide ervaring van Kristofer in merkgedreven en snel veranderende business van consumentengoederen, samen met Filippa’s unieke kijk op design en Filippa K als merk zijn exact de juiste combinatie. Hier wordt de strategische kennis, internationale vooruitzichten en toewijding van Simon aan toegevoegd. Dit trio, samen met de rest van het managementteam en alle medewerkers van Filippa K zullen de succesvolle jaren voor ons verzekeren,” aldus Eric Persson, vertrekkend voorzitter van de Raad van bestuur.

Beeld: Filippa K

Filippa K