• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuwe CFO voor Billabong

Nieuwe CFO voor Billabong

Door Anne Buis

2 jun. 2017

Mensen

Sportmerk Billabong heeft Jim Howell aangesteld als CFO. Hij volgt Peter Myers op, die de functie sinds januari 2013 bekleedde.

Volgens chief directeur Neil Fiske is de aanstelling al langer gepland, en is het nodig om een andere focus te leggen binnen de fucntie. "Peter heeft een cruciale rol gespeeld bij het beheer van Billabong tijdens een complexe en uitdagende periode, met onder meer een aanzienlijke stroomlijning van onze portefeuille en operationele structuren. Na deze herstructureringsperiode is de focus nu nog meer gericht op het verbeteren van de operationele prestaties van het bedrijf. In afwachting hiervan hebben Peter en ik deze opvolging al enige tijd gepland, en we geloven dat het tijd is om voor verandering, om ervoor te zorgen dat deze volgende fase van de transformatie van Billabong meer operationeel toezicht van de CFO zal krijgen,", aldus Fiske.

De chief director vervolgt: "De heer Howell, die na een uitgebreide wereldwijde zoekopdracht wordt aangesteld, heeft veel ervaring in retail, financiën en operationeel management, wat goed aansluit bij de bedrijfsstrategie van Billabong.” Howell werkte tien jaar bij de financiele en treasure divisie bij Nordstrom. Hij zal op 12 juni starten in zijn nieuwe functie.

Beeld: Billabong website

Billabong