• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuwe CFO voor Scotch & Soda

Nieuwe CFO voor Scotch & Soda

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Scotch & Soda heeft een nieuwe CFO aangesteld: Geert van Iwaarden. Hij is per 1 juni werkzaam in zijn nieuwe functie. Dat meldt het Amsterdamse label.

Van Iwaarden is als nieuwe financiële topman verantwoordelijk voor de financiën en IT, daarnaast voegt hij zich ook toe aan het managementteam. Voorheen werkte hij bij Unilever, waar hij verschillende functies uitoefende sinds 1991. In zijn laatste rol was Van Iwaarden CFO voor Unilever in de regio Mexico en Greater Caribbean. Daarvoor werkte hij in andere financiële functies in Nederland, Verenigd Koninkrijk, Griekenland en de Verenigde Staten.

“Geert brengt een schat aan financiële ervaring naar het bedrijf, en daarom zijn we heel blij dat we hem aan boord hebben,” zegt CEO Dirk-Jan Stoppelenburg in een persbericht.

In januari rapporteerde Scotch & Soda nog een verlies van 74 miljoen euro. Uit het jaarverslag dat werd ingediend bij de KVK bleek dat er maar liefst 70 miljoen euro werd afgeschreven op de groothandel van het bedrijf. Scotch & Soda is voor 75 procent van de omzet afhankelijk van de groothandelsactiviteiten. Een groot deel van de voorraad die was verkocht aan winkels en warenhuizen was blijven liggen, omdat veel retailers concurrentie hebben ervaren van de e-commerce. Daarnaast stelde het bedrijf dat de economische situatie in Europa niet heel gunstig was in 2015. De omzet steeg echter wel in het afgelopen boekjaar, al was dat niet voldoende om de verliezen in de groothandel te compenseren. Zelf heeft het bedrijf gezegd dat ze vinden dat ze het ‘gewoon goed’ doen, schreef RTL Nieuws.

Het merk heeft 58 eigen winkels en een webshop, daarnaast wordt het merk wereldwijd op 8.000 verkooppunten in warenhuizen en multibrand stores verkocht.

Beeld: Scotch & Soda

Scotch & Soda