• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuwe creatief directeur bij Stuart Weitzman

Nieuwe creatief directeur bij Stuart Weitzman

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Schoenen- en accessoiremerk Stuart Weitzman heeft een nieuwe creatief directeur benoemd. Vanaf 5 mei 2017 zal Giovanni Morelli de creatieve leiding van het bedrijf overnemen van de huidige creatief directeur en tevens oprichter van het merk, Stuart Weitzman.

”Giovanni wordt wereldwijd erkend voor het ontwerpen van iconische accessoires voor verschillende Europese en Amerikaanse modemerken,” licht Victor Luis, CEO van moederbedrijf Coach Inc, toe. Morelli’s ervaring maakt van hem de perfecte creatief directeur, aldus de CEO.

Weitzman, die na zijn aftreden zal aanblijven als voorzitter van de de raad van bestuur, spreekt zich tevens vol lof uit over zijn opvolger. “In Giovanni hebben we een creatief directeur gevonden die ervoor zal zorgen dat het unieke DNA van het merk bewaard blijft, vermengd met zijn creatieve visie voor de moderne tijd. Giovanni wordt gerespecteerd om zijn oog voor detail, zijn waardering voor kwaliteit en vakmanschap en zijn moderne insteek.”

Morelli is al 25 jaar lang werkzaam in de modewereld. Nadat hij was afgestudeerd in mode ontwerpen aan de Domus Academie in Milaan ging hij aan de slag bij Prada en Burberry. Later was hij ook nog werkzaam bij Marc Jacobs, Chloé en Loewe. Het laatstgenoemd bedrijf is tevens Morelli’s huidige werkgever. Binnen het modebedrijf vervult de Italiaan sinds maart 2015 de rol van directeur van de afdeling lederwaren. Over zijn aanstelling bij Stuart Weitzman zegt hij het volgende: “Vrouwen wereldwijd hebben de prachtige schoenen van Stuart Weitzman omarmd dankzij de combinatie van geweldig ontwerp en comfort. Ik kijk ernaar uit het merk verder uit te breiden en daarbij trouw te blijven aan de principes waarmee het werd opgericht en die hebben gezorgd voor loyale klanten.” De creatief directeur zal directe verantwoording afleggen aan CEO Wendy Kahn.

Beeld: Stuart Weitzman Facebook

Coach Inc
Giovanni Morelli
Stuart Weitzman