Nieuwe voorzitter en ambassadeur voor de British Fashion Council

De British Fashion Council heeft een nieuwe voorzitter gevonden in Stephanie Phair, chief strategy officer bij luxe modeplatform Farfetch. Phair vervangt Natalie Massenet na diens vijfjarige voorzitterschap. Ook heeft de BFC David Beckham aangetrokken als Ambassadorial President. Dit maakt de mode-organisatie bekend middels een persbericht.

Stephanie Phair, die tegelijkertijd haar functie bij het online luxe modeplatform Farfetch voortzet, start aankomende juni haar driejarige voorzitterschap bij de British Fashion Council. Volgens het statement van de British Fashion Council zal Phair zich in haar rol als voorzitter richten op het bestuur van de organisatie ‘in een veranderende industrie en economische omgeving’. Daarnaast zal Phair chief executive bij BFC Caroline Rush ondersteunen bij het leveren van de strategie van de organisatie waar de vijf pijlers reputatie, investering, zaken, digitaal, innovatie en onderwijs de belangrijkste zijn. De nieuwe voorzitter zal ook de contacten met de sponsoren en sleutelfiguren in de industrie onderhouden en zich inzetten voor het uitbouwen van de bekendheid van de Britse mode wereldwijd. De benoeming van Phair wordt formeel wanneer de BFC op 5 juli 2018 bijeen komt.

Phair begon dertien jaar geleden in de e-commercesector met Portero, de eerste marktplaats voor luxe mode. In 2009 startte zij onder de vlag van Net-a-Porter The Outnet, daar was zij president tot 2015. In november 2016 werd Phair aangesteld als chief strategy officer bij modeplatform Farfetch.

Beckham zal in zijn functie als ambassadeur gedurende twee jaar de organisatie ondersteunen in het verbreden van hun netwerk in Noord-Amerika en Azië, zo meldt het persbericht. De oud-voetballer werkt hiervoor samen met het team van BFC om de Britse mode-industrie en bijbehorende modetalenten op wereldwijde schaal een ‘boost’ te geven bij investerings- en mediapartners. Daarnaast zal hij zich bezighouden met het educatieprogramma van de organisatie om onder andere door middel van beurzen jong modetalent van verschillende achtergronden aan te trekken.

Beeld: British Fashion Council

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN