• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Oprichter en directeur van Foam, Marloes Krijnen, legt haar functie neer

Oprichter en directeur van Foam, Marloes Krijnen, legt haar functie neer

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Oprichter en directeur van Foam, Marloes Krijnen, legt na 18 jaar haar functie neer. Krijnen bereikt binnenkort de leeftijd van 65 jaar en verklaart in het persbericht aan een nieuwe levensfase te willen beginnen. Het fotografiemuseum in Amsterdam krijgt per 1 september 2019 een tweekoppige directie: Marcel Feil wordt artistiek directeur, Nynke de Haan zakelijk directeur.

Krijnen was vanaf 2001 directeur van Foam. Eind 2001 besloot de gemeenteraad het plan te ondersteunen dat Krijnen had geschreven voor de oprichting van een fotografiemuseum in Amsterdam. In mei 2002 opende Foam de deuren aan de Amsterdamse Keizersgracht. Het doel: een zo breed mogelijk publiek informeren en inspireren.

Naast Foam zette Krijnen een wereldwijd gedistribueerd fotografietijdschrift op, Foam Magazine, en organiseerde activiteiten op tijdelijke locaties als &Foam aan de Vijzelstraat en Felix&Foam in Felix Meritis. Foam nam mede het initiatief tot oprichting van Unseen Amsterdam, de internationale fotografiebeurs in de Westergasfabriek.

”Marloes heeft een prestatie van formaat geleverd met de totstandkoming van Foam en de wijze waarop zij met haar team het huidige succes in de afgelopen 18 jaar heeft gerealiseerd. Het bestuur is Marloes buitengewoon erkentelijk voor de energieke, ondernemende en verbindende wijze waarop zij haar rol altijd heeft ingevuld. Onder haar leiding heeft Foam zich ontwikkeld tot een culturele organisatie die zich in binnen- en buitenland kan meten met de top binnen het fotografische veld," aldus Ingo Uytdehaage, voorzitter van het Bestuur van Stichting Foam in het persbericht.

Beeld: Marloes Krijnen via Foam

Foam
Marloes Krijnen