Oprichter ‘The Post-Couture Collective’ genomineerd voor Henry van de Velde Award

Martijn van Strien, ontwerper en het brein achter The Post-Couture Collective, is genomineerd voor een Henry van de Velde Award. Met zijn tweede collectie genaamd Post Couture Antwerp is Van Strien genomineerd voor de Belgische designprijs waarvan op 30 januari de uitreiking plaatsvindt.

Het idee achter The Post-Couture Collective is om een duurzaam alternatief te bieden voor het huidige modesysteem. Op het online platform dat Van Strien bedacht, kunnen consumenten twee typen producten kopen: digitale patronen, of stukken stof die samen een kledingstuk vormen en door de klant aan elkaar gemaakt moeten worden. Consumenten kunnen hun aankoop ook personaliseren door de juiste maat en het gewenste materiaal te kiezen. Voor Post Couture Antwerp sloeg Van Strien de handen ineen met vijf ontwerpers die onlangs afstudeerden aan de Antwerpse Modeacademie: Sofie Nieuwborg, Emmanuel Ryngaert, Kjell de Meersman, Marie-Sophie Beinke en Sofie Gaudaen. Gezamenlijk ontwierpen zij twaalf items, waaronder blouses, jurken en jasjes.

In onderstaande video legt Van Strien The Post-Couture Collective uit:

Post Couture Antwerp was in oktober 2017 enkele maanden te bewonderen in de Antwerpse Gallery Paris Texas. Via het online platform is de collectie te koop. Inmiddels heeft Van Strien ook al een derde collectie uitgebracht, ditmaal in samenwerking met twee ontwerpers uit Wenen, schrijft De Tijd. Voor 2018 staat een samenwerking op het programma met het Britse innovatieve meubelmerk Open Studio.

Beeld: The Post-Couture Collective Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN