• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Oscar de la Renta benoemt nieuwe creatief directeuren

Oscar de la Renta benoemt nieuwe creatief directeuren

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Ondanks geruchten dat Alber Elbaz de creatieve leiding zou krijgen over het Amerikaanse modehuis, heeft Oscar de la Renta uiteindelijk gekozen voor twee bekende gezichten. Fernando Garcia en Laura Kim, beiden al langere tijd werkzaam bij het huis en sinds 2015 het duo achter het succesvolle label Monse, zijn benoemd als mede-creatief directeuren, zo meldt WWD.

Fernando Garcia werkte twaalf jaar voor De la Renta als stylist en ontwerp assistent , terwijl Laura Kim ruim tien jaar lang werkzaam was als ontwerp directeur. Het duo verliet het huis in 2015 om een eigen merk, Monse, op te richten. De eerste collectie van het merk was een kritisch en commercieel succes en werd gedragen door grote Hollywood sterren. Volgens de New York Times vochten luxe warenhuizen om het recht het merk als eerste te mogen verkopen.

Garcia en Kim, die hun eerste collectie voor De la Renta voor herfst 2017 zullen presenteren, volgen Peter Copping op, die afgelopen juli na bijna twee jaar bij het bedrijf plots opstapte. Zijn collecties voor het merk waren niet het commerciële succes geweest waarop werd gehoopt.

Fernando Garcia en Laura Kim nieuwe creatief directeuren De la Renta

Toen Oscar de la Renta in 2014 overleed verwachtte Kim, die lange tijd nauw samenwerkte met de ontwerper, dat zij de functie van creatief directeur zou vullen. Alex Boden, CEO van het bedrijf en tevens schoonzoon van wijlen ontwerper, koos echter voor de meer gevestigde Britse ontwerper Peter Copping.

Na een zeer succesvolle laatste collectie voor het huis, vertrokken Kim en Garcia om hun eigen merk op te richten. Copping bleek echter niet de juiste match voor het Amerikaanse modehuis. Bolen besloot het duo te vragen terug te komen. “Achteraf gezien, heb ik een grote fout gemaakt,” aldus Bolen in een interview met de New York Times. “Ik wou dat Laura terug was gekomen met de vuist op tafel en de baan had opgeëist. We hebben het er wel over gehad, maar ik was niet assertief genoeg, en dat had ik wel moeten zijn.”

Het duo is ver gekomen. Ze begonnen als stagiaires bij De la Renta en leerden alles van de legendarische ontwerper. De samenwerking, vooral met Kim, was bijzonder hecht. Nu dat ze zijn teruggekeerd naar het huis waar het allemaal begon, zal de steun van Bolen groter zijn. Zo zal De la Renta de productie en distributie van Monse ondersteunen.

De concrete plannen van Garcia en Kim voor het huis zijn nog niet bekend, maar Kim zei wel dat zij haar voormalige baas en mentor in gedachten heeft als zij ontwerpt. “Ik zal altijd onthouden dat Oscar het nieuwste van het nieuwste wilde. Hij dwong ons de nieuwste, jongste ideeën en materialen te gebruiken.”

foto:Laura Kim en Fernando Garcia/Monse Facebook pagina
Fernando Garcia
Laura Kim
Oscar De La Renta