• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Oud-directeur Haussmann krijgt vergoeding

Oud-directeur Haussmann krijgt vergoeding

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Frans van der Kraan, de oud-directeur van luxewarenhuis Haussmann, heeft recht op een achterstalige mangementvergoeding. Dat heeft de rechter besloten, meldt het FD.

Volgens de rechter heeft Van der Kraan nog 20.166.67 euro plus btw en rente tegoed van Haussmann, voor zijn werk van januari tot en met maart 2016. De voormalig directeur werd in februari ontslagen door Haussmann. Volgens het luxewarenhuis was er sprake van ‘wanprestaties en werden rekeningen niet betaald’ en was ‘de administratie een rommeltje’. Van der Kraan verweet Lodewijk Bianchi en Martin Smit, de eigenaren van Haussmann, dat de bouw van het pand vertraagd werd en dat er een gebrek was aan geld.

Van der Kraan spande na zijn vertrek een kort geding aan tegen het nog te openen warenhuis, omdat hij nog drie maanden salaris tegoed zou hebben. Hij eiste daarom 60.000 euro van zijn voormalig werkgever. Later stelde hij zijn eis naar beneden bij. Tevens wilde hij een vergoeding van 11.700 euro wegens de ontzegging tot een appartement aan het Amsterdamse Rokin, maar de rechter gaf hem daar geen gelijk in. Beide partijen moeten zelf de proceskosten betalen, nu geen van partijen volledig gelijk heeft gekregen bij de rechter.

Er is nog steeds geen duidelijkheid over de toekomst van het pand aan het Rokin, waar Haussmann zich zou vestigen. Eigenaar Bianchi denkt aan een deal met een strategische partner, maar ook verkoop of faillissement behoren tot de mogelijkheden. Eerder toonde het Canadese Hudson’s Bay al interesse, die er een vestiging van Saks Off 5th wil openen.

Haussmann