• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Haussmann: opnieuw beslaglegging, Hudson’s Bay kijkt naar Rokin-pand

Haussmann: opnieuw beslaglegging, Hudson’s Bay kijkt naar Rokin-pand

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De komst van het luxe warenhuis Haussmann loopt nog steeds niet van een leien dakje. Voor de tweede keer deze maand is beslag gelegd op de bankrekeningen van het warenhuis, dat in februari volgend jaar zijn deuren zou gaan openen op het Rokin in Amsterdam. Nu dat van de baan lijkt te zijn, gaat de Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay mogelijk naar het Rokin-pand. Dat meldt Haussmann-directeur Lodewijk Bianchi tegenover Quote.

De rechtbank gaf woensdag toestemming aan vastgoedondernemer Mozes Staszewski om voor ruim een miljoen euro beslag te leggen op de bankrekeningen van Haussmann, meldt De Financiële Telegraaf. Staszewski heeft beslag gelegd in verband met de terugvordering van een lening die vorig jaar is verstrekt door Martin Smit, één van de initiatiefnemers van Haussmann en ex-zakenpartner van Staszewski. Volgens Staszewski verstrekte Smit deze lening “zonder onderpand of garantie” aan Haussmann. “Ik wil dat bedrag terug. Ik voel me belazerd door mijn ex-medewerker,” aldus Staszewski.

Staszewski en Smit werkten tot vorig jaar bij Emmes Holding. Na een jarenlange samenwerking gingen ze uit elkaar door een ruzie over het voeren van de bedrijfsnaam. Smit ging toen zelfstandig verder onder de naam IVY Group en nam het opzetten van Haussmann voor zijn rekening.

Opnieuw beslag gelegd op de bankrekeningen van Haussmann

Afgelopen week werd al bekend dat oud-CEO Frans van der Kraan, die onlangs moest vertrekken, beslag had gelegd op de bankrekeningen van het luxe warenhuis, de zoveelste tegenslag voor het warenhuis. Eerder werden al alle medewerkers van het project gehaald en kort daarvoor bleek dat Haussmann moeite had om grote luxemerken aan te trekken.

Haussmann-directeur Bianchi begrijpt de actie van Staszewski niet. “Ik heb juist vandaag netjes de rente voor zijn lening betaald. Wij zijn niet in gebreke,” zo meldt hij tegenover De Financiële Telegraaf.

Hudson’s Bay kijkt naar Haussmann-pand aan het Rokin

Omdat de toekomst van het te openen warenhuis nog onzeker is, is Bianchi momenteel in gesprek met Hudson’s Bay voor de mogelijke invulling van de Haussmann-locatie in het centrum van Amsterdam, zo meldt hij tegenover Quote. Het Canadese warenhuis, dat veelvuldig werd genoemd als mogelijke koper van V&D, is van plan tientallen filialen te openen in Nederland, waarvan het Haussmann-pand er één zou zijn. Hudson’s Bay-bestuursvoorzitter Richard Baker bevestigde eerder dit jaar dat het daarvoor ook een aantal V&D-panden wilde gebruiken, maar dat heeft tot op heden niets concreets opgeleverd.

Bianchi verklaart onlangs zelf gebeld te zijn door Hudson’s Bay en open te staan voor alle mogelijkheden. Waarschijnlijk wordt er een vestiging van Saks Off 5th geopend, de formule die het bedrijf op grote schaal wil uitrollen in Nederland. Eerder liet Bianchi al weten in gesprek te zijn met twee internationale warenhuisbedrijven voor de invulling van het Rokin-pand. Naast Hudson’s Bay zou het daarbij gaan om “een grote fashion partij met warenhuizen in Azië”, zo bevestigt Bianchi.

Eind deze maand hoopt de Haussmann-directeur uitsluitsel te kunnen geven over de toekomst van het project.

Beeld: Haussmann


Haussmann
Hudson's Bay