• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Voormalig Haussmann-directeur ontslagen na ‘totale wanprestaties’

Voormalig Haussmann-directeur ontslagen na ‘totale wanprestaties’

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

De eigenaren van het luxe warenhuis Haussmann hebben hun voormalig directeur Frans van der Kraan op staande voet ontslagen wegens de ‘totale wanprestaties’ die hij zou hebben geleverd. Dat bleek onlangs tijdens het kort geding dat de oud-directeur heeft aangespannen tegen zijn voormalige werkgever, schrijft De Financiële Telegraaf.

De oud-directeur heeft de eigenaren van Haussmann, Lodewijk Bianchi en Martin Smit, voor de rechter gedaagd, omdat zij hem nog ruim 60.000 euro verschuldigd zouden zijn, goed voor drie maandsalarissen. De advocaat van Van der Kraan haalde uit naar de eigenaren wegens de vertraagde bouw van het pand en het voortdurende gebrek aan financiële middelen.

De ontslagen directeur kreeg echter de wind van voren van de advocaat van Haussmann. “Hij heeft op meerdere fronten niets dan totale wanprestaties geleverd. De resultaten die hij sinds zijn aantreden bij Haussmann in 2014 heeft geboekt, zijn dramatisch. Van der Kraan heeft dat lange tijd weten te verdoezelen door mooi weer te spelen,” aldus Haussmann-advocaat Thomas van Vugt tegenover de krant. Zo verklaarde Van der Kraan eind vorig jaar nog dat zo’n 150 luxemerken geïnteresseerd zouden zijn in een samenwerking met het warenhuis, waarvan later niets bleek te kloppen. Ook zou hij de administratie en financiën niet op orde hebben gehad.

Van der Kraan werd afgelopen februari ontslagen als directeur van Haussmann, waarna bleek dat de komst van Haussmann voorlopig werd gestaakt. Op 18 april doet de rechtbank uitspraak in de zaak tussen Haussmann en Van der Kraan. Rond die tijd moet ook meer duidelijk worden over de toekomst van het luxe warenhuis in Amsterdam.

Haussmann