• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Paulo Melim Andersson naar Zadig & Voltaire
Paulo Melim Andersson naar Zadig & Voltaire

Mensen

Paulo Melim Andersson naar Zadig & Voltaire

Door FashionUnited

12 feb. 2015

Cecilia Bönström, creatief directeur van het Franse modemerk Zadig & Voltaire, krijgt ondersteuning van de ontwerper Paulo Melim Andersson. Het merk wil het assortiment gaan uitbreiden met meer exclusieve items en heeft daarom Andersson aangenomen. Dat meldt FashionMag.

De in Madeira geboren Andersson volgde opleidingen aan Central Saint Martins in Londen en de London Royal College of Art, en werkte gelijktijdig als freelance ontwerper bij Maison Martin Margiela. In 1999 werd hij artistiek directeur van het Italiaanse modehuis Marni, waar hij acht jaar werkte. Er volgde een periode van twee jaar aan het hoofd van Chloè, gevolg door Vanessa Bruno en het Italiaanse merk Cangiari. Later werd hij modedocent aan de Universiteit van Venetië, waar hij les zal blijven geven.

Bij Zadig & Voltaire zal Andersson zij aan zij werken met Bönström aan de damescollecties en accessoires. Hun eerste collectie samen is de herfst/winter 2015-16 collectie, die volgende maand tijdens fashion week in Parijs wordt gepresenteerd.