Calida Group, het bedrijf achter ondermodemerken als Calida en Aubade, kondigt veranderingen aan in het management. Deze veranderingen worden voorgesteld op 15 april, tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering.

Na negentien jaar legt Thomas Lustenberger zijn taken neer als voorzitter van de raad van bestuur van Calida Holding AG. Marco Gadola, momenteel vicevoorzitter van de holding, neemt het voorzitterschap over. Hij is sinds 2011 lid van de raad van bestuur van de groep en voorzitter van het controle- en risicocomité.

Erich Kellenberger verlaat eveneens de raad van bestuur om leeftijdsredenen. Hij is lid van één van de oprichtersfamilies van Calida, dat momenteel een meerderheidsbelang van 34,7 procent heeft in de holding. Kellenberger vertegenwoordigde de belangen van zijn familie in de Raad van Bestuur sinds 1986.

Zijn vrouw Dijana Kellenberger wordt voorgesteld als de nieuwe vertegenwoordiger in de raad van bestuur. Zij voerde voorheen verschillende operationele rollen uit voor het merk Calida. In 2000 richtte zij samen met haar man modeketen Blue Lemon op, gespecialiseerd in body en loungewear, welke zij beheert op operationeel niveau.

Ook Beat Grüring heeft zijn ontslag aangekondigd uit de raad van bestuur, na veertien jaar. De 55-jarige Zwitser Lukas Morscher is voorgesteld als nieuw bestuurslid. Als partner bij advocatenkantoor Lenz & Stähelin is hij gespecialiseerd in zakelijke fusies en overnames en financiële diensten.

De andere waarnemend leden van de raad van bestuur, Nathalie Gaveau, Stefan Portmann en Valentin Chapero Rueda, komen tijdens de jaarlijkse algemene vergadering op 15 april in aanmerking voor herverkiezing.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN