Italiaans modehuis Roberto Cavalli maakte donderdag bekend dat het Peter Dundas heeft benoemd als creatief directeur. De eerste collectie van Dundas van het modehuis zal in september in Milaan gepresenteerd worden.

Dundas, die hiervoor artistiek directeur was van modehuis Emilio Pucci, werkte al eerder voor Cavalli. Tussen 2002 en 2005 werkte hij als hoofdontwerper samen met Roberto Cavalli en zijn vrouw Eva. “Dit is een soort thuiskomst voor me. Het is een eer om aan de ontwikkeling van de geweldige wereld van Roberto Cavalli te mogen werken en ik verheug me op de mogelijkheden voor dit unieke merk,” zei Dundas.

Cavalli en zijn vrouw zullen toezicht blijven houden op de stijl van het huis en zullen de herlancering van het bedrijf steunen, om zo de continuïteit van het merk te waarborgen, bericht Women’s Wear Daily. Het echtpaar Cavalli is momenteel verwikkeld in onderhandelingen omtrent de verkoop van een meerderheidsaandeel in hun bedrijf aan de Italiaanse investeringsmaatschappij Clessidra. Verwacht wordt dat de overeenkomst later deze maand of begin april zal worden getekend.

De Noorse Dundas begon zijn loopbaan bij Jean Paul Gaultier en Christian Lacroix. In 2005 werd hij artistiek directeur van het Italiaanse modehuis Ungaro. Daarna werkte hij als consultant voor Dolce & Gabbana, om vervolgens in 2008 als creatief directeur van bontwerker Revillon aan de slag te gaan.

De stijl van Dundas, die bekend staat om zijn sexy, rock-chic silhouetten en uitgesproken prints, past goed bij Cavalli, die daar ook mee beroemd is geworden. De ontwerper zal verantwoordelijk zijn voor de dames en herencollecties, alsmede voor de accessoires en alle licenties.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN