• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Phoebe Philo weg als creatief directeur Céline

Phoebe Philo weg als creatief directeur Céline

Door Arjan Ranjbar

22 dec. 2017

Mensen

Phoebe Philo vertrekt bij modehuis Céline. De Britse Philo, sinds 2008 werkzaam bij het door LVMH gerunde merk, zal haar post per januari verlaten. Dat laat moederbedrijf LVMH vandaag in een verklaring weten, dat in handen is van WWD.

Bernard Arnault, CEO van het concern, reageert op het vertrek van één van zijn creatieve directeuren. “Phoebe schreef de afgelopen jaren een belangrijk hoofdstuk in het verhaal van Céline. We zijn haar dan ook erg dankbaar voor haar bijdrage,” aldus Arnault in een statement in handen van WWD. “We zullen een nieuwe fase betreden met Céline ik ben meer dan zeker dat ook in de toekomst dit iconische modehuis succesvol zal zijn.”

Phoebe Philo verlaat modehuis Céline

Wat de precieze reden van het vertrek is wordt niet vermeld. Ook Philo zelf reageert in het bericht op haar vertrek. “Werken bij Céline was voor mij een buitengewone ervaring de afgelopen tien jaar. Ik ben dankbaar dat ik met zo’n getalenteerd en toegewijd team heb mogen werken, en wil middels deze weg iedereen bedanken. Het was geweldig,” aldus Philo in het statement bij WWD.

Céline werd in 1945 opgericht door Céline Vipiana en is sinds 1998 in handen van LVMH. Modeontwerper Michael Kors had van 1997 tot 2004 de verantwoordelijkheid over de vrouwencollectie. Na zijn vertrek zakte het merk weg. Phoebe Philo blies Céline nieuw leven in met minimalistische ready-to-wear collecties en een exclusieve tassen- en schoenenlijn. Het modehuis heeft wereldwijd 140 winkels en 1800 werknemers.

Beeld: Andrew H. Walker / Getty Images North America / AFP