• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Prada reorganiseert ontwerpteam, Luigi Preziotti benoemd tot design director

Prada reorganiseert ontwerpteam, Luigi Preziotti benoemd tot design director

Door Rachel Douglass

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Prada SS24, MFW. Miuccia Prada and Raf Simons with Fabio Zambernardi at the design director's final Prada show. Credits: Launchmetrics Spotlight.

Luxeconglomeraat Prada Group kondigt een verandering binnen zijn ontwerpteam aan, nadat design director Fabio Zambernardi terugtrad uit de functie die hij 40 jaar lang bekleedde.

In zijn plaats is Luigi Preziotti benoemd tot Prada’s design director, een andere Prada-veteraan die tot nu toe de functie van design director voor de vrouwenafdeling vervulde, nadat hij in 2002 voor het eerst bij de groep kwam werken.

Net als Zambernardi zal Preziotti samenwerken met de co-creatieve directeuren Miuccia Prada en Raf Simons aan de ‘ontwikkeling van concepten, modeshows en activiteiten met betrekking tot het imago en de identiteit van het merk’, zo is te lezen in een interne mededeling die is ingezien door MF Fashion.

Dario Vitale zal nu het management van Miu Miu op zich nemen en rechtstreeks rapporteren aan Miuccia Prada na de show van het merk op 3 oktober, waar Zambernardi ook een zustermerk van Prada leidde, voorgoed afscheid zal nemen.

De Prada Group onderging de afgelopen maanden een verschuiving in het leiderschap te midden van consistente rapporten over ‘solide resultaten’ in het portfolio van luxemerken.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited.UK. Vertaling en bewerking door: Sylvana Lijbaart.

Prada
Prada Group