Pucci bevestigt vertrek creatief directeur Massimo Giorgetti

Creatief directeur Massimo Giorgetti vertrekt bij Emilio Pucci. Dat heeft het Italiaanse modehuis bevestigd tegenover WWD. Giorgetti treedt nog deze maand af. Zijn laatste collectie voor Pucci zal de resort 2018-collectie zijn.

Giorgetti trad in 2015 toe tot Pucci, als vervanger van creatief directeur Peter Dundas. Samen met het modehuis heeft hij besloten zijn driejarige contract voortijdig te beëindigen, om zich meer te kunnen richten op zijn eigen label MSGM dat hij in 2009 oprichtte. Pucci, eigendom van de LVMH Group, heeft voor zover bekend nog geen opvolger voor Giorgetti gevonden.

“De ervaring met Emilio Pucci, een van de meest representatieve en historische merken in de mode, was een inspirerende reis die ook heeft bijgedragen aan mijn persoonlijke groei,” verklaart Giorgetti aan WWD. “Vandaag de dag heeft mijn eigen merk behoefte aan meer en meer van mijn aandacht en al mijn energie. Ik wil graag Laudomia Pucci, de LVMH Group, CEO Mauro Grimaldi en alle Emilio Pucci teams bedanken voor de ondersteuning in dit mooie avontuur.”

“We hebben in totale overeenstemming besloten het contract te beëindigen,” laat Pucci-CEO Mauro Grimaldi weten. “Ik wil Massimo Grimaldi persoonlijk en namens het gehele bedrijf bedanken voor de grote professionaliteit die hij gedurende deze twee jaar van samenwerking heeft getoond.”

Giorgetti, die bekend staat om zijn talent voor prints en kleuren, heeft Pucci volgens analisten in een jongere, meer speelse richting geduwd. Sommigen tonen hierover echter gemengde gevoelens, omdat daarmee zou worden afgezien van Pucci’s eigenlijke karakter.

Beeld: via Emilio Pucci

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN