Ralph Lauren stelt twee nieuwe directieleden aan

Ralph Lauren heeft twee nieuwe directieleden benoemd: Jonathan Bottomley zal de onlangs in het leven geroepen functie van Chief Marketing Officer (CMO) op zich nemen, terwijl Tom Mendenhall Brand President wordt voor de lijnen Men’s Polo, Purple Label en Double RL.

Als CMO zal Bottomley leiding gaan geven aan het global marketing team, en zal hij verantwoordelijk zijn voor het bedenken en uitvoeren van marketing strategieën die het merk Ralph Lauren moeten versterken. Voor zijn aanstelling bij het modebedrijf, was Bottomley werkzaam als Chief Strategy Officer of Virtue bij Vice Media. Hiervoor werkte hij voornamelijk met klanten uit het luxe- en lifestyle segment. Bottomley zal op 3 april 2017 van start gaan in zijn nieuwe rol.

Mendenhall’s functie is tevens een die hiervoor nog niet bestond binnen het bedrijf. Zijn werkzaamheden zullen erop zijn gericht alle mannenlijnen van Ralph Lauren sterker te positioneren en zo omzetgroei te realiseren. Mendenhall heeft al veel ervaring in de mode, en was voorheen werkzaam bij Tom Ford (Chief Operating Officer), Abercrombie & Fitch (senior vicepresident) en Gucci (directeur Global Merchandising). Mendenhall zal vanaf 29 maart 2017 bij Ralph Lauren gaan beginnen.

Over de aanstelling van beide nieuwe directieleden zei Ralph Lauren zelf het volgende: “Nu we bezig zijn met het schrijven van ons volgende hoofdstuk, blijven we sterke leiders aan ons team toevoegen die met hun passie, energie en talent ons bedrijf vooruit moeten helpen. Zowel Jonathan als Tom brengen een frisse blik en erg veel ervaring naar Ralph Lauren. Allebei hebben ze een indrukwekkend CV, en we kijken ernaar uit hen te verwelkomen.”

Valerie Hermann, president Global Brands en interim Chief Creative Officer, vult aan: “Jonathan en Tom zullen een cruciale rol vervullen. Jonathan’s innovatieve aanpak zal moeten zorgen voor vernieuwing en een betere samenhang van onze marketingplannen, terwijl Tom’s eerdere ervaring naar verwachting van groot belang zal zijn voor het voortzetten van onze groei.”

De verschuivingen in het directieteam volgen kort op het nieuws dat CEO Stefan Larsson opstapt. De voormalig CEO was het niet eens met de turnaround strategie dat het bedrijf in de zomer van vorig jaar introduceerde. Een opvolger is nog niet bekend, en tot het zover is, neemt Chief Financial Officer Jane Nielsen Larsson’s taken op zich.

Beeld: Ralph Lauren Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN