• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • ‘Riccardo Tisci gevraagd als hoofdontwerper Gucci’

‘Riccardo Tisci gevraagd als hoofdontwerper Gucci’

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Na het nieuws dat CEO Patrizio di Marco en hoofdontwerpster Frida Giannini vertrekken bij Gucci, komen nu de geruchten over een mogelijke opvolger van Giannini op gang. Givenchy’s hoofdontwerper Riccardo Tisci zou benaderd zijn om als hoofdontwerper bij Gucci aan de slag te gaan. Dat meldt WWD.

Tisci is al bijna tien jaar werkzaam bij luxelabel Givenchy. In februari 2013 werd bekend dat hij zijn contract met drie jaar heeft verlengd en de kans dat de ontwerper op korte termijn ‘beschikbaar’ is lijkt dus onwaarschijnlijk. LMVH heeft daarnaast de reputatie een strikte handhaving voor arbeidscontracten en non-concurrentiebedingen na te leven. Een overstap van LVMH naar Kerings’ Gucci zou daarmee een lastige zaak zijn.

Bronnen zeggen dat er inmiddels als een korte lijst van ontwerpers is opgesteld door Gucci. Zo zouden ook Tomas Maier, hoofdontwerper van Bottega Veneta, Peter Dundas, hoofdontwerper van Pucci en Maria Grazia Chiuri, de hoofdontwerper van Valentino, op de lijst van potentiele opvolgers staan. Tevens worden Stefano Pilati, de voormalige hoofdontwerper van Yves Saint Laurent, en Joseph Altuzarra genoemd. In 2013 kocht Kering al een aandeel van Altuzarra’s modelabel en ook werd hij uitgenodigd om frontrow te zitten bij de Gucci-show. De Britse ontwerper Christopher Kane zou ook op het lijstje van Gucci staan; zijn label is al gedeeltelijk in handen van Kering.

Kering wil geen commentaar geven op de geruchten. “Ik kan alleen zeggen dat de werving aan de gang is”, verklaart een woordvoerder.

Givency
Gucci
Kering
LVMH
Riccardo tisco