• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Rotterdamse couturier Cargelli overleden

Rotterdamse couturier Cargelli overleden

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Begin juni is de Rotterdamse couturier Carl Gellings overleden. Hij werkte onder de naam Cargelli. Dat meldt Independent Fashion Daily.

Carl Gellings studeerde in 1952 af aan de Rotterdamse kunstacademie en noemde zich daarna Cargelli. Hij begon een atelier op zijn zolderkamer en opende later ‘Boutique Casa di Mode’. Naast de kleding voor steeds meer Rotterdamse modebewuste vrouwen, ontwierp hij ook kostuums voor theater en bedrijfskleding. Ook de eerste generatie televisiesterren droegen in de jaren vijftig zijn kleding.

Het modehuis Cargelli bestond van 1953 tot 1974. In deze 22 jaar gaf hij 88 modeshows op diverse locaties in Rotterdam, bij elkaar meer dan tienduizend creaties. Waarschijnlijk waren de stijgende loonkosten en de groeiende vraag naar betaalbare modieuze kleding er debet aan dat hij zijn winkel in 1974 moest sluiten. Daarna ging hij lesgeven als mode- en tekendocent op de kunstacademie en werd hij directeur van de Vrije Academie in Rotterdam. Later verhuisde hij naar de Franse Dordogne.

In 2010 opende het Rotterdamse Historisch Museum de tentoonstelling Cargelli, die in stond geheel in het teken van Rotterdamse Couture. De expositie droeg de naam van de ontwerper, maar er werden ook ontwerpen van Bas Kosters en Fong Leng getoond.

De couturier werd 85 jaar.

cargelli