Schoenenlabel Veja benoemt allereerste externe CEO

Vegan schoenenmerk Veja heeft Laure Browne aangesteld als Group CEO. Het is voor het eerst dat de oprichters van Veja, Sébastien Kopp en Ghislain Morillion, een buitenstaander benoemen voor deze rol. Dat schrijven diverse media, waaronder Drapers Online.

Browne vervulde voorheen de rol van International Brands Director bij Auchan Retail, en bekleedde ook ooit senior functies bij bedrijven als Yves Saint Laurent Beauty, Fnac en Marionnaud.

“Mijn missie bij Veja zal zijn om de oprichters op zowel strategisch als operationeel vlak te ondersteunen en om de jonge Veja-talenten naar een hoger niveau te tillen,” schrijft Browne op haar LinkedIn-pagina.

Het uit Frankrijk afkomstige Veja is een veganistisch schoenenmerk. Het merk werd opgericht in 2005, en zoekt naar eigen zeggen steeds naar manieren om de schoenen te verduurzamen. Zo produceerde het label onlangs een alternatief voor leer, gemaakt van maïsafval. Veja heeft zo’n 120 werknemers in dienst, en is vooral groot in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Beeld: Veja Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN