René de Vroomen, oprichter van winkelketen Schoenenreus, is zondag op 75-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn familie middels een rouwadvertentie in het Brabants Dagblad bekend.

De uit Uden afkomstige De Vroomen was de zoon van een schoenmaker en begon zijn carrière in de schoenendetailhandel als vertegenwoordiger. Toen zijn werkgever echter failliet ging, besloot De Vroomen voor zichzelf te beginnen. In 1969 richtte hij in zijn eigen garage in Uden Schoenverkoop Nederland BV op.

Na een schaalvergroting werd Schoenverkoop Nederland in 1976 omgedoopt tot Schoenenreus. Vervolgens groeide de schoenketen enorm en had hij op zijn hoogtepunt 220 filialen. De Vroomen wist Schoenenreus uit te bouwen tot één van de grootste verkopers van schoenen in de Benelux, totdat hij het in 2007 verkocht. De Vroomen zag zijn bedrijf in 2013 en in 2015 failliet gaan en zijn poging om Schoenenreus te redden door het terug te kopen, mislukte. In plaats daarvan namen investeringsmaatschappijen CA Global en GA Europe de winkelketen over.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN