• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Stefano Pilati vertrekt bij Ermenegildo Zegna

Stefano Pilati vertrekt bij Ermenegildo Zegna

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

De geruchtenmolen over het vertrek van ontwerper Stefano Pilati bij de Ermenegildo Zegna Group is tot stilstand gekomen. Het vertrek van de Italiaanse ontwerper is nu officieel bevestigd.

”Ik wil Stefano bedanken voor zijn bijdrage aan Ermenegildo Zegna,” zei CEO Gildo Zegna tegenover Business of Fashion (BoF). “We wilden een stijlvol en modieus merk zijn en ervoor zorgen dat niemand de show van Zegna in Milaan wil missen. We hebben dit doel sneller dan verwacht bereikt.” De CEO sloot af door Pilati veel succes te wensen voor de toekomst.

Pilati zelf voegde hieraan toe: “Ik heb lang nagedacht over deze stap en na gesprekken met Gildo Zegna ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn missie voor het merk is vervuld. Ik wil me nu focussen op andere projecten die zijn blijven liggen tijdens mijn tijd bij Zegna Couture.”

Pilati maakte zijn debuut bij het Italiaanse mannenmodehuis in juni 2013. De herfst/wintercollectie ‘16 die de ontwerper afgelopen januari presenteerde tijdens Men’s Fashion Week in Milaan, vormt de afsluiter van zijn tijd bij Ermenegildo Zegna. Het is nog niet bekend of het bedrijf al op zoek is naar een vervanger voor Pilati.

Ermenegildo Zegna
Stefano Pilati