De voormalige modeondernemer Steve te Pas boekt succes met kunst. Hij verruilde zijn activiteiten in de modeindustrie, onder andere bij agentschap Moshi Moshi en als initiatiefnemer van Amsterdam Fashion Week, onlangs voor zijn voorliefde voor tekenen en schilderen, schrijft Het Parool.

En wel met een tentoonstelling in de galerie van Monique en Jan des Bouvries in Naarden. In twee maanden tijd schilderde Te Pas achttien zwart-witkunstwerken. In een avond tijd waren al zijn werken uitverkocht, aldus de krant. Eerder beschilderde Te Pas al een buitenmuur van een hotel in Hamburg en verkocht hij enkele werken in Los Angeles voor 18.000 tot 20.000 euro. De voormalige zakenman gaat nu aan de slag met een beeld voor in de tuin van Yves Saint Laurent en Pierre Bergé.

Kunst is voor Te Pas als een oude liefde. “Ik was ooit aangenomen op de Rietveld Academie, maar toen moest ik in dienst, ik zat in de laatste verplichte lichting. Daarna is helaas business in de weg komen te staan van schilderen,” zegt hij tegenover Het Parool.

Steve te Pas kwam begin deze eeuw als modeondernemer tot bloei, onder andere in 2003, toen hij samen met Jason Denham het merk Blue Blood bedacht. Dat ging in 2009 failliet. Twee jaar later werd Te Pas persoonlijk failliet verklaard. Hij verhuisde naar de Verenigde Staten en was lange tijd spoorloos voor schuldeisers. In 2013 richtte hij het denimlabel Good Genes op, waar hij een jaar later wegging als creatief directeur. Daarnaast was hij onder andere initiatiefnemer van Amsterdam Fashion Week.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN