• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Style.com benoemt Yasmin Sewell als fashion director

Style.com benoemt Yasmin Sewell als fashion director

Door Floor Gijsbertse

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

De nieuwe modewebsite Style.com gaat pas in het begin van 2016 live, maar achter de schermen wordt er hard gewerkt om het nieuwe online shopplatform tot een succes te maken. Naast een nieuwe strategie wordt ook de staf aangevuld met nieuwe gezichten. De website maakte dinsdag bekend dat de rol van fashion director wordt vervuld door Yasmin Sewell.

Sewell is een grote streetstyle ster en wordt vaak gefotografeerd tijdens de modeweken. In 2008 richtte de Australische haar eigen consultancy bureau op. Haar portfolio bestaat uit klanten als Liberty of London, Maje, Mulberry en het toonaangevende modehuis Hermès. Ook is Sewell medeoprichter van het speelse modelabel Être Cécile.

"Yasmin heeft een unieke visie op producten, trends en aanstormende talenten en dit staat centraal bij de groei van Style.com . Ze heeft een goede reputatie in de consultancy en in de industrie, dus om haar als fulltime lid van ons team te mogen benoemen is een groot goed,” aldus Style.com directeur Franck Zaydan op Fashionista.com .

Op haar negentiende verhuisde Sewell van Australië naar Londen. Twee jaar later opende zij haar eigen boetiek, Yasmin Cho in het hartje van Soho. Onder haar paraplu had zij grote merken als Pierre Hardy, Rick Owens en Gaspard Yurkievich. Na het sluiten van haar winkel –en een korte tijd als personal shopper in Australië- werd ze in 2005 aangenomen als shopping director bij warenhuis Browns. Sewell bracht grote namen als Christopher Kane, Roksanda Ilinic en Acne binnen.

In april dit jaar maakte de Amerikaanse uitgever Condé Nast bekend dat modewebsite Style.com vanaf 2016 een e-commerce website wordt. Naast modenieuwswebsite wordt Style.com curator van verschillende grote labels, die je direct kunt shoppen. Zo kan niet alleen de content van Style.com worden geshopt, maar tevens de content en shoppings van alle andere Condé Nast titels -print en online. De website opereert in de tussen tijd onder de paraplu van de Amerikaanse Vogue, via voguerunway.com .

Of Sewell haar werkzaamheden voor Yasmin Cho neerlegt, en wie haar opvolger wordt is nog niet bekendgemaakt.

Style.com
Yasmin Sewell