Ted Baker plc en oprichter Ray Kelvin zijn overeengekomen dat Kelvin vrijwillig tijdelijk verlof neemt ten behoeve van het bedrijf en de mensen die er werken. Begin december kwamen er beschuldigingen aan het adres van Kelvin naar buiten. De CEO wordt beschuldigd van het ‘dwingen tot knuffelen’, ‘seksuele suggesties’ en het ‘strelen van mensen hun nek’. COO Lindsay Page is met onmiddellijke ingang benoemd tot waarnemend CEO. Dit maakt Ted Baker bekend in een statement.

Het bestuur van Ted Baker heeft het advocatenkantoor Herbert Smith Freehills ingeschakeld om het onafhankelijke externe onderzoek naar het bedrijf en zijn CEO te leiden. Het bedrijf schrijft in het persbericht niets over de aard van de beschuldigingen te willen zeggen totdat deze zijn onderzocht.

Ted Baker verklaart in het persbericht dat het ‘fantastische mensen in zijn internationale team heeft’ die het bedrijf tijdens de afwezigheid van Kelvin zullen leiden zodat het zijn ‘sterke positie’ behoudt en zijn langetermijnstrategie wordt voortgezet.

Lees ook : Omzet staat stil in derde kwartaal, onderzoek naar oprichter begint

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN