• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Terugblik: 100 shows van Dries van Noten

Terugblik: 100 shows van Dries van Noten

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen |TIJDLIJN

De Belgische modeontwerper Dries van Noten presenteerde tijdens de afgelopen Paris Fashion Week zijn herfst/winter 2017 damescollectie. Een bijzondere show, want het was voor de Antwerpse designer de honderdste die hij sinds de oprichting van zijn gelijknamige label in 1986 op zijn naam mocht zetten. Voor Van Noten de gelegenheid om een knipoog naar eerdere iconische creaties te geven. Reden voor FashionUnited om ook eens terug te kijken naar Van Noten’s carrière.

Voor zijn jubileumshow blies Van Noten ontwerpen uit eerdere collecties nieuw leven in, waarbij kleurrijke prints zoals vaak centraal stonden. Ook kwamen oude bekenden, die eerder al voor Van Noten hadden gelopen, terug op de catwalk. Onder andere Christina de Coninck, het model dat meeliep in de allereerste show van de ontwerper en deze honderdste show mocht openen. “Het is ons verleden, maar herdacht voor de toekomst. We hebben ook modellen uitgenodigd die onze eerste show gelopen hebben, tot meisjes die we pas vorig seizoen ontdekt hebben. Het is een show met vrouwen van verschillende leeftijden uit verschillende delen van de wereld,” vertelde Van Noten tegenover de New York Times.

Om het jubileum te vieren, komt er eind deze maand bovendien een documentaire uit over Van Noten. De film, gemaakt door Reiner Holzemer, belicht Van Noten’s carrière van de afgelopen 25 jaar, onder andere aan de hand van interviews en scènes in zijn atelier en woning.

Klik op de pijlen om door de tijdlijn te navigeren.

Images: Dries van Noten AW17, Catwalkpictures

DRIES VAN NOTEN
Tijdlijn