Hij begon ooit als mijnwerker op de Oranje Nassaumijn I in Heerlen, maar wist zich vanaf de jaren zestig op te werken tot zeer fortuinlijke textielhandelaar. Arnoldus Hendriks oftwel Nol Hendriks overleed afgelopen zaterdagochtend, een maand nadat hij zijn imperium overdroeg aan zijn kinderen.

Zijn vermogen bouwde Hendriks grotendeels op als bedenker van het in Nederland destijds nieuwe concept 'Cash-and-Carry'. Hij kocht grote partijen kleding in voor lage prijzen en verkocht die ook weer goedkoop door. Dit concept maakte hem multimiljonair. In Limburg, België en Duitsland opende de handelaar meerdere winkels onder de naam Hendriks Mode en Hendriks Textiel.

De keten wordt al langere tijd gerund door Hendriks’ kinderen maar het imperium zelf beheerde de textielhandelaar nog altijd middels zijn eigen BV. Althans, tot afgelopen september. Volgens een melding van de Kamer van Koophandel zijn Nols ‘kinderen’ Ronald en Myrjam Hendriks per 8 september 2017 in functie getreden bij AJ Hendriks Belangen. Volgens Quotenet is dit een goed gevulde vennootschap, met onder meer een significante effectenportefeuille en vastgoed. De vennootschap was in 2015 goed voor 13,8 miljoen aan vermogen.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN