• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Tiffany & Co. benoemt nieuwe CEO

Tiffany & Co. benoemt nieuwe CEO

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Tiffany & Co. heeft voormalig Bulgari-directeur Alessandro Bogliolo benoemd tot haar nieuwe CEO. Bogliolo treedt naar verwachting per 2 oktober 2017 aan in zijn nieuwe functie, zo heeft de iconische juwelier bekendgemaakt.

“De aankondiging van vandaag betreft het grondige proces van de raad om een volleerd leider te identificeren en werven om in de komende jaren duurzame groei voor het bedrijf te realiseren,” aldus voorzitter en tijdelijke CEO Michael J. Kowalski. “Alessandro heeft een welverdiende reputatie voor creativiteit en uitvoering en heeft eerder een aantal internationale merken geleid tot succes en betere prestaties. Ik geloof ook dat zijn visie en teamgerichte aanpak perfect passen bij de waarden van Tiffany’s.”

Bogliolo, die ook in de Raad van Bestuur zal treden, vervangt voormalig CEO Frederic Cumenal. Hij moest het bedrijf vijf maanden geleden verlaten na het behalen van meerdere teleurstellende resultaten.

“Ik ben vereerd en enthousiast over de gelegenheid om dit opmerkelijke bedrijf te leiden. Tiffany representeert met haar legendarische geschiedenis luxe, stijl en een buitengewone standaard kwaliteit en uitmuntendheid en ik kijk ernaar uit samen te werken met de raad en de rest van het Tiffany-team om op deze basis te bouwen,” stelt Bogliolo in een verklaring.

Tiffany & Co. noemt Bogliolo een ‘veteraan in de luxe industrie’. Meest recentelijk werkte hij als directeur bij Diesel. Daarvoor werkte hij zestien jaar lang bij Bulgari, onder andere als COO en uitvoerend vice president van sieraden, horloges en accessoires. Ook was hij al eens COO van beautyketen Sephora. Gedurende zijn carrière werkte Bogliolo in een groot aantal landen, waaronder China, Singapore, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Beeld: Tiffany & Co. Facebook

Tiffany
Tiffany&co