Topshop directeur Mary Homer vertrekt na 30 jaar

De Britse modeketen Topshop moet afscheid nemen van haar managing director Mary Homer. Ze verlaat bedrijf na 30 jaar om aan de slag te gaan in het managementteam van lifestyleretailer The White Company. Dat melden diverse media.

Homer’s vertrek bij Topshop, dochterbedrijf van Sir Philip Green’s Arcadia Group, is ‘zeer vriendschappelijk geregeld’, liet Homer weten tegenover de Financial Times. Homer werkte de afgelopen elf jaar als managing director bij Topshop, waarbij ze onder andere toezicht hield op de uitbreiding buiten Groot-Brittannië naar de Verenigde Staten en China. In de negentien jaar ervoor was ze er werkzaam als merchandiser.

Homer verlaat Topshop voor The White Company, waar ze de in februari vertrokken directeur Will Kernan vervangt. In haar nieuwe rol bij de lifestyleketen zal Homer onder andere toezicht houden op de internationale expansie van het merk. Het bedrijf bereidt zich momenteel voor om een eerste winkel in New York te gaan openen. “Dat is echt de top van de ijsberg,” vertelt Homer. Vanaf wanneer Homer haar nieuwe rol precies zal gaan vervullen, is nog onbekend.

Homer’s afscheid volgt op enkele andere vertrekken binnen de Arcadia Group. Onlangs vertrok Craig McGregor, retaildirecteur bij Topshop/Topman, naar Specsavers. Ook Miss Selfridge’s creatief directeur Yasmin Yusuf en Burton’s managing director Wesley Taylor verlieten hun positie. Sir Philips Green zou momenteel al op zoek zijn naar een vervanger voor Homer, vermoedelijk naar iemand van buiten de Arcadia Group.

Beeld: Topshop Facebook

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN