• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Trussardi benoemt nieuwe CEO

Trussardi benoemt nieuwe CEO

Door Wendela van den Broek

29 jul 2019

Mensen

Na de overname van zestig procent van het Italiaanse modemerk Trussardi in februari, heeft QuattroR een nieuwe top benoemd. Maela Mandelli wordt per september van dit jaar CEO van het merk, terwijl Giuseppe Pinto al in maart aan zijn functie als COO begon.

”De leiding van de groep is toegekend aan twee leidinggevenden die samen ervaring hebben in commerciële, product en zakelijke herstructurering. Het doel van de herlancering is om een internationale dimensie te verlenen aan het historische Italiaanse merk in het betaalbare luxesegment, en diens positie en zichtbaarheid te versterken,” liet het bedrijf in een persbericht weten.

Toen QuattroR Trussardi overnam beloofde het bedrijf voorzitter Tomaso Trussardi economische en financiele steun te bieden om een nieuw internationaal ontwikkelingsplan te implementeren. De aanstelling van Mandelli en Pinto maakt hier deel van uit.

Mandelli heeft een lange loopbaan in de mode achter de rug. Zij werkte zes jaar lang voor PVH Corporation in Amsterdam als algemeen directeur Nederland, Griekenland, het Midden-Oosten en Afrika. Daarvoor werkte zij als salesdirector voor Diesel en Nike. Pinto heeft ruime ervaring in de luxesector. Hij was sinds 2016 COO van Sergio Rossi en werkte daarvoor als financiële topman en later als COO voor Pomellato.

Trussardi werd in 1911 opgericht en is in 47 landen actief. Het merk telt 160 eigen merkwinkels in Italië, Europa en Azië en is via licenties via ruim 1.800 verkooppunten verkrijgbaar.

Foto: QuattroR persbericht
Trussardi