• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Twee nieuwe directieleden bij de Yoox Net-A-Porter Group

Twee nieuwe directieleden bij de Yoox Net-A-Porter Group

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Yoox Net-A-Porter Group heeft twee nieuwe leden aan zijn Raad van Bestuur toegevoegd. Het gaat om Eva Chen, verantwoordelijk voor Fashion Partnerships bij Instagram, en Vittorio Radice: de CEO van het Italiaanse luxewarenhuis La Rinascente. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in een persbericht.

“Ik ben verheugd met de komst van Eva en Vittorio,” zei Yoox Net-A-Porter Group-CEO Federico Marchetti in een persbericht. “In de industrie is zij één van de meest innovatieve personen, en daarnaast heeft ze een frisse visie en is ze een expert op het gebied van social commerce en mode.” Ook over de capaciteiten van Radice is Marchetti optimistisch: “Vittorio is een echte retailkenner en een kampioen wanneer het gaat om uitstekende service. Zijn ervaring met de luxe-retail in Londen en Milaan past perfect bij de achtergrond van onze groep en zal tot veel inzichten leiden die de groei van het bedrijf kunnen stimuleren.”

Ook Eva Chen heeft zich positief uitgesproken over haar nieuwe rol bij de modegroep. “Ik voel me vereerd om onderdeel te zijn van het team van Yoox Net-A-Porter dat bestaat uit leiders uit de industrie.” De voormalig modejournalist hoopt dat haar passie voor commercie en (sociale) content haar van pas zullen komen in haar nieuwe positie.

De Raad van Bestuur van de modegroep bestaat momenteel uit elf leden, waarvan zeven onafhankelijk zijn. Sinds Yoox en Net-A-Porter zijn gefuseerd, hebben al verschillende veranderingen plaatsgevonden in de leiding van het bedrijf. Al voordat de papieren officieel waren ondertekend, stapte Net-A-Porter oprichtster Natalie Massenet op. Niet lang daarna werd voormalig vice-president Marketing & Sales Alison Loehnis tot president benoemd. Tot slot kondigden in november onder andere de directeur van Mr. Porter en de voorzitter van The Outnet hun vertrek aan.

La Rinascente
Net-a-Porter
Yoox
Yoox NET A PORTER Group