• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Van de Velde stelt nieuwe CFO aan

Van de Velde stelt nieuwe CFO aan

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Stefaan Vandamme vertrekt na acht jaar als CFO bij lingeriefabrikant Van de Velde. Hij wordt opgevolgd door Bart Rabaey, die vanaf 1 mei aan de slag gaat in zijn nieuwe functie. Dat meldt de zakenkrant De Tijd.

Vandamme was sinds november 2008 CFO en lid van het managementteam van het lingeriebedrijf, dat onder meer de merken Marie Jo, PrimaDonna en Andres Sarda onder zijn hoede heeft. Rabaey heeft 10 jaar als investeringsdirecteur bij Bencis Capital Partners gewerkt en is al 15 jaar werkzaam in diverse financiële functies, meldt De Tijd.

Van de Velde zoekt nog steeds naar een opvolger voor CEO Ignace Van Doorselaere, die eind dit jaar het bedrijf gaat verlaten. “Het remuneratiecomite is zeer intensief bezig met de zoektocht, maar er is nog geen witte rook,” zegt voorzitter Herman Van de Velde in de krant. “Meer is daar nog niet over te zeggen.”

In 2015 zag Van de Velde de geconsolideerde omzet met 5,4 procent stijgen, van 198,4 miljoen euro naar 209 miljoen euro. Bij een gelijkblijvend aantal winkels kwam de geconsolideerde omzet uit op 5,7 procent.

Het Belgische Van de Velde is een internationale marktspeler op het gebied van luxe dameslingerie. Het lingeriebedrijf richt zich op zelfstandige lingeriespeciaalzaken en heeft inmiddels ongeveer 5000 filialen in onder andere België, Duitsland, Groot-Brittannië en Noord-Amerika.

Beeld: Facebook Marie Jo

Van de Velde