• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Versus benoemt nieuwe creatief directeur

Versus benoemt nieuwe creatief directeur

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Versus heeft Anthony Vaccarello benoemd als creatief directeur. Dat meldt Women's Wear Daily. Vaccarello ontwierp al een capsulecollectie voor het zustermerk van Versace, die afgelopen september gepresenteerd werd.

Vaccarello zal in zijn nieuwe functie verantwoordelijk zijn voor de dames- en herencollecties van Versus en zal rapporteren aan artistiek directeur Donatella Versace. Zijn eerste volledige collectie voor het Italiaanse merk wordt najaar 2015, maar Versus zal zoals in de afgelopen jaren de modekalender niet volgen.

Vaccarello is niet van plan iets te veranderen aan de jeugdige, jaren 90 stijl van Versus. In een interview met WWD noemde hij het merk 'cool, jong en makkelijk met een edge'. "Het is nog een kans om een andere kant van mijn visie te uiten," zei hij, daarmee verwijzend naar zijn gelijknamige modemerk.

Versus werd in 1989 in het leven geroepen en vanaf 2013 besloot Versace er een seizoen-vrij merk van te maken, ontworpen door Donatella Versace haarzelf in samenwerking met diverse jonge ontwerpers, stylisten en creatieve persoonlijkheden. De Brit J.W. Anderson was de eerste om een capsulecollectie voor Versus te ontwaren, gevolgd door musicus M.I.A.

Vorig jaar nam private equity investeerder Blackstone Group een aandeel van 20 procent in Versace. Daarmee is de modegroep een nieuwe groeifase ingegaan.

Anthony Vaccarello
Versace
Versus