Vertrek Calvin Klein creatief directeur Kevin Carrigan?

Daags na het aantreden van Raf Simons als nieuwe chief creative officer bij Calvin Klein, bevindt het merk zich opnieuw in het middelpunt van de belangstelling. Ditmaal haalt het merk het nieuws omdat Global Creative Director Kevin Carrigan volgens een interne memo zou vertrekken bij Calvin Klein Inc.

Creatief directeur Kevin Carrigan vertrekt bij Calvin Klein

Volgens Women’s Wear Daily (WDD) is de memo op donderdag verstuurd. Woordvoerders van het modebedrijf wilden echter vooralsnog geen commentaar geven op het nieuws. Carrigan had bij het bedrijf ck Calvin Klein, Calvin Klein Jeans en Calvin Klein White Label onder zijn hoede. Naar verluidt zal Carrigan nog enige tijd bij het bedrijf blijven om te zorgen voor een goede overdracht.

Vertrek Calvin Klein creatief directeur Kevin Carrigan?

Carrigan’s carrière bij Calvin Klein startte in 1998, nadat de ontwerper ook al had gewerkt bij Nicole Fahri en Max Mara. Bij Calvin Klein was Carrigan onderdeel van een team van vijf creatief directeuren die allemaal verantwoordelijk waren voor een ander deel van het bedrijf. Francisco Costa, creatief directeur van de vrouwencollectie, en Italo Zucchelli, creatief directeur van de mannencollectie, vertrokken in april van dit jaar al. Ulrich Grimm, verantwoordelijk voor de schoenen en accessoires van het merk, en Amy Mellen, verantwoordelijk voor de afdeling Home, zijn nog wel steeds aangesteld als creatief directeur.

Het aftreden van Carrigan en de komst van Simons, lijkt voor Calvin Klein een nieuw tijdperk te markeren op het vlak van creatieve strategie. Behalve Simons zelf is namelijk ook zijn rechterhand Pieter Mulier naar Calvin Klein overgestapt. Mulier zal zich als creatief directeur buigen over de ready-to-wear collectie voor dames en heren en de accessoires. Daarnaast zal hij, samen met Simons, de leiding voeren over alle ontwerpteams van Calvin Klein.

Beeld: Kevin Carrigan Facebook

Raf Simons © Willy Vanderperre

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN