• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Vestiaire Collective benoemt nieuwe CEO

Vestiaire Collective benoemt nieuwe CEO

Door Wendela van den Broek

15 nov. 2018

Mensen

Vestiaire Collective heeft Maximilian Bittner benoemd als CEO. Daarmee volgt hij ede-oprichter Sébastien Fabre op die, volgens een persverklaring zal aanblijven als directeur van het bedrijf en een belangrijke rol zal spelen in de strategie van de luxe e-tailer.

Bittner zal zich in zijn nieuwe functie toeleggen op de versnelling van de internationale groei van het bedrijf, met name in Azië, en de versterking van de positie als marktleider.

De 39-jarige Bittner, die zijn loopbaan begon bij Morgan Stanely Investment Banking, was tot voor kort oprichter en CEO van Lazada Group, een vooraanstaand e-commerce bedrijf in Zuid-Oost Azië. In 2016 en 2017 nam de Chinese e-commerce gigant Alibaba een meerderheidsaandeel in het bedrijf. Lazada heeft een marktwaarde van 3,15 miljard dollar, volgens de laatste peiling.

Fabre zei dat het na bijna tien jaar aan het hoofd van Vestiaire Collective tijd was om een nieuwe structuur te introduceren waarmee het bedrijf naar ‘het volgende niveau’ kon worden getild en de internationale ontwikkeling versneld wordt. Met een nadruk op uitbreiding in Azië is de ervaring van Bittner in de regio van grote waarde, aldus Fabre. Wel zullen de twee hecht blijven samenwerken.

Picture credit:Vestiaire Collective

Max Bittner
Vestiaire Collective