• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • VF Corporation benoemt Jan van Mossevelde tot vicevoorzitter en algemeen directeur Icebreaker EMEA

VF Corporation benoemt Jan van Mossevelde tot vicevoorzitter en algemeen directeur Icebreaker EMEA

Door Saraï van Well

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

VF Corporation heeft Jan van Mossevelde benoemd tot vicevoorzitter en algemeen directeur van Icebreaker Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Van Mossevelde volgt hiermee Peter Ottervanger op, die onlangs bekendmaakte dat hij het merk ging verlaten om op zoek te gaan naar nieuwe kansen.

Van Mossevelde trad in 2015 in dienst bij VF Corporation als algemeen directeur, Global Brand Management and Demand Creation met betrekking tot de bedrijfsstrategie van VF. Sinds 2017 bekleedt hij onder andere de functie van vicevoorzitter strategie van EMEA. “Ik ben enthousiast om na vier jaar in een corporate rol terug te keren naar een leiderschapsfunctie voor het merk”, meldt Van Mossevelde in het persbericht.

"We zijn verheugd om onze EMEA-activiteiten te laten leiden door Jan", aldus Greg Smith, Brand President van Icebreaker. "De ervaring die Jan met zich meebrengt uit zijn tijd bij VF en uit eerdere functies, in combinatie met zijn bewezen leiderschapsvaardigheden, zijn goed voor de groei van Icebreaker.

Icebreaker werd in 1995 opgericht door Jeremy Moon in Nieuw-Zeeland, waarna het bekend werd om de ethisch verantwoorde en duurzame productie van de kleding. Het leverde het bedrijf twee jaar achter elkaar een A+ normering op in Tearfund Ethical Fashion. Icebreaker wordt verkocht in meer dan vijfduizend winkels in vijftig landen via de groothandel, Touch Lab winkels en ecommerce platformen. Het is onderdeel van het in 1899 opgerichte VF Corporation, waar onder andere Vans, Timberland en The North Face ook onderdeel van zijn. Sociaal- en milieuverantwoordelijk produceren staat bij de bedrijven voorop.

Uit het archief (april 2018): VF Corporation rond overname Icebreaker af

Foto: Jan van Mossevelde, VF Corporation

Icebreaker
icebreaker EMEA
Jan van Mossevelde
VF CORP
VF Corporation