De CEO van het Amerikaanse modebedrijf Vince Holding Corp., Jill Granoff, en de voorzitter en creatief directeur, Karin Gregersen, zijn opgestapt. Granoff blijft alleen nog aan om de transitie van de top zo goed mogelijk te laten verlopen. Dat meldt Women’s Wear Daily.

Het nieuws leidde tot onrust op Wall Street, waar aandelen van het bedrijf met 18,7 procent kelderden. Volgens WWD maakten analisten zich al zorgen toen CFO Lisa Klinger onlangs opstapte en Vince vorige maand de winstprognose voor het lopende boekjaar naar beneden bijstelde.

Marc Leder, sinds dit jaar voorzitter van Vince, en ook mede-voorzitter van Sun Capital Partners, de private equity firma die Kellwood in 2008 overnam, zou mogelijk een meer actieve rol in Vince nemen, waarin hij ook een persoonlijk belang heeft. Vince was onderdeel van Kellwood ten tijde van de overname door Sun Capital. Deze heeft nog een meerderheidsbelang van 55 procent in het merk.

Granoff, die als CEO Vince in 2013 naar de beurs bracht, noemt haar vertrek ‘een bitterzoet besluit’. Waarom zij nu opstapt, en ook de reden voor Gregersen’s vertrek, is niet bekend.

Ondertussen maakt Vince bekend dat het, als onderdeel van zijn reorganisatie, Livia Lee heeft benoemd als Senior Vice President van Merchandising. Lee zal nu nog aan Granoff rapporteren, en vervolgens aan diens opvolger. Er wordt nu via een headhunter gezocht naar een nieuwe CEO voor Vince.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN