• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Vogue US Creatief Directeur Grace Coddington treedt af

Vogue US Creatief Directeur Grace Coddington treedt af

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Na ruim 25 jaar als creatief directeur van de Amerikaanse Vogue, verlaat Grace Codington het vermaarde blad. Dat meldt het tijdschrift Business of Fashion.

Coddington, 74, begon haar loopbaan als model, ondermeer voor Vogue, en kwam in 1988 bij het tijdschrift terecht. Zij maakte naam voor zichzelf met haar grootse, uiterst creatieve fotoshoots en was zeer geliefd bij de redactie, vooral vanwege haar nuchterheid en humor, zoals bleek uit de documentaire ‘The September Issue’.

Een woordvoerder voor Vogue bevestigde het nieuws: “Na ruim 25 jaar bij de Amerikaanse Vogue, zal Grace Coddington de rol aannemen van creative director at large en zal ernaast buiten het tijdschrift projecten op zich nemen. Zij zal een aantal Vogue modeshoots per jaar blijven doen.”

Zelf ziet Coddington dit ook niet als definitief afscheid maar als een kans om andere dingen erbij te doen. “Het zal fijn zijn om te kunnen samenwerken (met anderen), en prettig om erop uit te trekken en lezingen te geven. Het is slechts een andere benadering. Ik ga zeker nog niet met pensioen. Aan stilzitten moet ik niet denken” aldus Coddington.

Er is voorlopig geen opvolger voor Coddington.


Grace Coddington
Vogue