• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Voormalig CEO Macintosh naar Sears

Voormalig CEO Macintosh naar Sears

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Kurt Staelens, de voormalig CEO van Macintosh, gaat aan de slag bij het Amerikaanse warenhuisconcern Sears. HIj wordt de group president home and footwear bij het bedrijf. Dat meldt Retailnews.

Sears heeft het nog niet officieel bekendgemaakt, maar volgens de Linkedin-pagina van Staelens is hij sinds deze maand werkzaam bij het bedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in Chicago. Hij is eveneens toegetreden tot de Raad van bestuur.

Staelens was pas anderhalf jaar CEO van Macintosh toen het bedrijf faillissement aanvroeg. Daardoor werkte hij al bij tal van retailbedrijven, waaronder Neckermann.com. Bij zijn aantreden bij Macintosch lanceerde hij de cross channel strategie, die bij aanvang succes leek te oogsten. Die bleek echter van korte duur. Eind 2015 moest Macintosh wegens teleurstellende resultaten surseance van betaling aanvragen. Volgens de curatoren waren teruglopende verkopen, het gebrek aan investeringen in de verouderde winkels en de lange huurcontracten daar de oorzaak van.

Vorig jaar rapporteerde warenhuisconcern Sears een omzet van 25 miljard dollar (22,7 miljard euro) bij een verlies van 1,1 miljard dollar. Sears heeft in totaal 1.700 winkels, inclusief vestigingen van Kmart.

Beeld: Macintosh

kurt staelens
Macintosh
Sears