• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Voormalig e-commerce directeur V&D naar Zalando

Voormalig e-commerce directeur V&D naar Zalando

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ken Fontijn, voormalig e-commerce directeur bij V&D, is benoemd tot country head van Zalando Benelux. Hij vervangt Donna Darthuizen, die een nieuwe functie krijgt binnen Zalando. Dat meldt Retaildetail.

Fontijn trad afgelopen zomer aan als e-commerce directeur bij V&D, maar verloor zijn baan na het faillissement van de warenhuisketen. Fontijn, die voorheen als business unit manager bij Coolblue en ook bij Free Record Shop werkte, was bij V&D verantwoordelijk voor het uitrollen van de toen nieuwe omnichannel strategie van het bedrijf. Na consumentenonderzoek zou V&D de toekomst mobile first tegemoet gaan. Onder leiding van Fontijn werd onder meer de inzet van kiosken in de winkels getest.

Fontijn maakte als e-commerce directeur geen deel uit van het managementteam van V&D. De directie van de keten bestond uit algemeen directeur John van der Ent, financieel directeur Jack Zantman, operationeel directeur Bart van den Nieuwenhof en commercieel directeur Lilian Vos.

Welke nieuwe rol Darthuizen, die in november 2014 werd aangesteld als country manager, binnen Zalando gaat innemen, is nog niet bekend. Daar komt volgens haar volgende maand meer duidelijkheid over.

V&D
Zalando