• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Voorzitter Tory Burch stapt op

Voorzitter Tory Burch stapt op

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Brigitte Kleine, president van het Amerikaanse modemerk Tory Burch, verlaat het bedrijf na bijna twaalf jaar aan het roer. Dat meldt Women’s Wear Daily.

Kleine zegt te willen vertrekken om een 'nieuw hoofdstuk in haar leven’ te beginnen. Wat haar plannen zijn is nog niet bekend. Voor haar tijd bij Tory Burch werkte zijn bij Michael Kors, Alexander McQueen en Donna Karan in hoge functies .

Onder leiding van Kleine en Tory Burch zelf groeide het merk in rap tempo. Kleine werd een jaar na de lancering van het label aangenomen en zorgde voor de distributie van het merk in warenhuizen en de opening van een uitgebreid winkelnetwerk. Inmiddels is Tory Burch uitgegroeid tot een lifestylemerk en zou het goed zijn voor een omzet van ruim 1 miljard dollar.

Kleine vormde samen met Burch, diens broer Robert Isen, en mede-ceo Robert Farrah de directie. “Ik geloof dat dit nog maar het begin is van de prachtige toekomst die dit bedrijf te wachten staat, en ik ben ervan overtuigd dat Tory, Roger, Robert en het uitzonderlijke managementteam het bedrijf op bedachtzame wijze door de volgende groeifase zullen leiden,” aldus Kleine in een persverklaring.

Brigitte Kleine
Tory Burch