• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • YNAP benoemt managing director voor The Outnet

YNAP benoemt managing director voor The Outnet

Door Tessa Guntlisbergen

30 mei 2018

Mensen

De Yoox Net-a-Porter Group (YNAP) breidt het managementteam van The Outnet uit. Emma Mortimer wordt managing director van de online store, een nieuw gecreëerde functie waarbij wordt toegezien op het werk van de inkoop-, verkoop-, merchandise-, marketing- en creatieve teams van The Outnet, heeft het bedrijf bekendgemaakt.

Mortimer zal in haar nieuwe functie rapporteren aan Alessandra Rossi, voorzitter Off-Season bij YNAP. “Ik ben blij dat Emma terugkeert naar The Outnet in deze cruciale nieuwe rol. Met haar brede zakelijke kennis over luxe e-commerce en haar uitgebreide expertise op het gebied van klantervaring, is zij de ideale kandidaat om de internationale groei van The Outnet te stimuleren, mogelijk gemaakt door ons nieuwe technologie- en logistiekplatform,” aldus Rossi in een persverklaring.

Mortimer werkte van 2009 tot 2015 als global director of studio production and customer care bij Net-a-Porter en was tijdelijk hoofd van The Outnet. Ook heeft Mortimer eerder gewerkt voor Matchesfashion.com, hielp ze mode e-tailer The Modist te lanceren en was ze modespecialist voor de British Governments’ Department for International Trade.

The Outnet is samen met Net-a-Porter, Mr Porter en Yoox onderdeel van de YNAP Group. Het e-commerceplatform biedt collecties van vorige seizoenen van ruim 350 designermerken. The Outnet heeft daarnaast een eigen label, genaamd Iris & Ink. Hoewel YNAP geen cijfers vrijgeeft over de afzonderlijke platforms, maakte het bedrijf onlangs duidelijk dat de omzet van de gehele off-price sectie 2 procent was gestegen in het eerste kwartaal.

Beeld: Screenshot The Outnet website

The Outnet
YNAP