11 dingen die je moet weten over London Collections: Men

De Britse mannenmodeweek is dit seizoen groter dan ooit: meer dagen, vier in plaats van drie, meer ontwerpers en meer bezoekers. Alexander McQueen, Aquascutum, Burberry Prorsum, Paul Smith, en Tom Ford zijn inmiddels vertrouwde namen op het catwalkprogramma. Tommy Hilfiger toont voor het eerst een collectie op de mannenmodeweek van Londen. FashionUnited verzamelde nog 11 feiten over Londen Collections: Men.

11 dingen die je moet weten over London Collections: Men

1. De eerste London Collections: Men vond plaats op St. James's Palace in juni 2012. 46 ontwerpers showden toen hun creaties.

2. Er worden drie officiële locaties gebruikt voor de zevende editie van London Collections: Men, namelijk: The Hospital Club, The Old Sorting Office, en het Victoria House.

3. Daar komen 77 ontwerpers samen om hun lente- en zomercollectie voor 2016 te tonen.

4. Nog eens 68 ontwerpers presenteren hun collecties in de designer showrooms.

5. De helft van de ontwerpers en creatief directeuren die collecties showen op Londen Collections: Men, studeerde in de Britse hoofdstad. 19 procent van hen aan het prestigieuze Central Saint Martins.

6. Van de merken die showen bestaan er 24 nog geen 5 jaar. 11 merken bestaan al meer dan 100 jaar.

7. Hoogtepunten van deze editie zijn: de lancering van de eerste mannencollectie van Henry Holland, de ontwerper achter het House of Holland, het debuut van voormalige Gucci-ontwerper John Ray voor Dunhill en de eerste show van Lathbridge, het luxe schoenenmerk gelanceerd door Patrick Cox eerder dit jaar.

8. Voor deze editie hebben inkopers en journalisten uit 39 landen zich aangemeld.

11 dingen die je moet weten over London Collections: Men

9. Tijdens iedere editie wordt gemiddeld 66 kilogram koffiebonen vermalen en geserveerd. Er worden ongeveer 5000 koppen cappuccino gedronken.

10. Het gemiddelde aantal Warsteiner biertjes ligt op 6500. Frisdrank is iets minder populair. Tijdens de Britse mannenmodeweek worden zo’n 6000 frisdrank consumpties genuttigd.

11 dingen die je moet weten over London Collections: Men

11. De mannenmodebranche groeit in Groot-Brittannië sneller dan de damesmodesector. De omzet van mannenmode - inclusief ondermode, outerwear en accessoires - groeide de afgelopen vijf jaar met 22 procent. In totaal bedroeg de omzet in 2014 13,5 miljard pond.

Vandaag is de laatste dag van London Collections: Men

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN