• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • 5 vragen aan winnares We Are Labels x Eleven Paris wedstrijd

5 vragen aan winnares We Are Labels x Eleven Paris wedstrijd

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode |INTERVIEW

Eva Verheul heeft de ontwerpwedstrijd van de Amsterdamse multibrandwinkelketen We Are Labels en modemerk Eleven Paris gewonnen. Volgens Marion Lopez, ontwerper van het Franse prêt-à-porter merk, past het ontwerp van Verheul het beste bij het rebelse karakter van het label. De unisex trui met haar winnende design zal exclusief worden geproduceerd en over zo’n twee maanden worden verkocht in de zes winkels van We Are Labels en online via de Wearelabels.com. FashionUnited.nl belt met de winnares.

Wat heb je ontworpen?
"De opdracht was om een print te ontwerpen voor een limited edition grijze sweater van Eleven Paris voor We Are Labels. De print moest zwart zijn en de tekst 'Amsterdams Finest' bevatten. Ik dacht meteen aan typische Amsterdamse dingen als haring-etende prostituees, fietsen en het logo van de stad. Het was wel lastig om tekst er in te verwerken. Normaal werk ik niet met teksten in illustraties, dus het was echt een uitdaging. Uiteindelijk dacht ik aan de houten letters, drie clowntjes, die vroeger op mijn deur hingen en ik kreeg het idee om van de letters figuren te maken. Zo bestaat de A uit twee proostende handen met bier, de M is het wapen van Amsterdam en de S is een duif."

Waarom was jouw ontwerp het beste van alle 152 inzendingen?
"Ik hoorde dat We Are Labels en Eleven Paris van te voren al wat ideeën hadden, over hoe de trui er uit zou komen te zien. Maar mijn was ontwerp was juist heel anders dan wat ze in hun hoofd hadden. Verrassend en creatief."

Waarom heb je meegedaan met de wedstrijd?
"Ik studeer aan de Rietveld Academie en wil van design mijn beroep maken. Ik las over de wedstrijd op Facebook en het leek me een perfecte kans op meer publiciteit. En het lijkt me geweldig om iemand op straat te zien lopen met mijn ontwerp."

Wat denk je dat de prijs je gaat opleveren?
"Voor We Are Labels en Eleven Paris hoop ik dat de trui populair is. En voor mezelf dat ik nieuwe opdrachten binnensleep. Ik heb al een aantal betaalde opdrachten gedaan, vooral product design opdrachten. Ik schrijf ook, bijvoorbeeld voor Elle. En ik heb wel eens illustraties gemaakt voor de Groene Amsterdammer."

Wat zijn je plannen voor de komende tijd?
"Binnenkort ga ik drie maanden stage lopen voor mijn studie. Volgend jaar ga ik afstuderen. Ik hoop ik de tussentijd al veel leuke opdrachten te kunnen doen: illustraties, product design en schrijven."

ELEVEN PARIS
eva verheul
We Are Labels