• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • 6 tips voor een zakelijke look

6 tips voor een zakelijke look

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Hoewel voor menigeen de zomer nog in volle gang is, moeten we er toch echt weer aan gaan geloven: back to work! Afgelopen zomer hebben we in Nederland bizar hoge temperaturen gehad, waardoor sommigen even een switch moeten maken in hun look. In dit artikel lees je enkele tips over het creëren van een zakelijke look voor een meer professionele uitstraling. Met een basic outfit met bijvoorbeeld alleen een horloge voor dames kun je al heel snel business uitstralen!

1. De basis

De eerste stap is het vormen van een zakelijke basis. Dit kun je al gemakkelijk doen door een nette donkere broek met een witte blouse te dragen, zowel voor de heren als voor de dames. Wanneer de basis goed zit en netjes is heb je al een goed begin.

2. De pasvorm

Let vervolgens op de pasvorm van de kleding, zorg ervoor dat een broek, een rok of een blouse goed op je lichaam aansluit. Te kleine kleding staat onverzorgd en te grote kleding kan heel slordig overkomen.

3. De kleuren

Ook is het belangrijk om op de kleuren van je kleding te letten. Omdat het zakelijke kleding betreft is het aan te raden om voor rustige kleuren te kiezen zoals zwart, wit, grijs, bruin of donkerblauw.

4. Mix met casual

Het ligt er natuurlijk aan waar je werkt, maar bij veel bedrijven is het juist heel verfrissend om je zakelijke look te mixen met een casual touch. Denk bijvoorbeeld aan een nette jeans met een goede blouse of aan een leren jasje boven je pantalon.

5. Accessoires zoals horloges

Accessoires? Héél belangrijk! In de businesslook zien we met name zakelijke accessoires zoals riemen, tassen en horloges. Een hip item is bijvoorbeeld de Michael Kors smartwatch: handig, trendy én zakelijk.

6. Overige accessoires

Wat betreft tassen moet het zakelijk blijven: strakke laptoptassen, moderne rugzakken et cetera. Ook riemen, sokken en stropdassen mogen op de zakelijke vloer neutraal blijven. Kies voor basic kleuren zoals blauw, groen of grijs.

Bulgari
Partner Content