• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • 9 november in Amsterdam: Najaarssymposium 2019 Textielcommissie 'Het Belang van Vorm'

9 november in Amsterdam: Najaarssymposium 2019 Textielcommissie 'Het Belang van Vorm'

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Op 9 november organiseert de Textielcommissie een symposium over het belang van vorm binnen het domein van de textiel, kleding en mode. In de hedendaagse kledingindustrie, waarin fast fashion de overhand heeft, is de wijze waarop kleding ontworpen en geproduceerd wordt ver verwijderd van de ambachtelijke methode van het kleermaken. Anderzijds is er binnen de kledingindustrie sprake van een toenemende aandacht voor mens en milieu. Door deze ontwikkeling is er weer een andere rol weggelegd voor de ambachtelijke manier van vorm maken.

Plaats: Jeruzalemkerk, Amsterdam
Datum: zaterdag 9 november 2019

De volgende sprekers en presentaties staan op het programma:

Christopher Breward, Professor of Cultural History, History of Art aan het Edinburgh College of Art (GB) gaat in op dandy’s, pakken en mannelijke elegantie.

Roger Gerards, directeur van de Meesteropleiding Coupeur in Amsterdam, over het belang van vaardigheden voor kledingvormen.

Roy Verschuren, kleermaker en docent techniek, vertelt over de invloed van het meetlint op de ontwikkeling van patroon systemen en de wetenschappelijke benadering van het lichaam.

Kaat Debo, directeur van het Mode Museum Antwerpen belicht de ontwerpen van Maison Martin Margiela.

Wies Stortelder, freelance conservator/restaurator van textiel, gaat in op de modificatie van het lichaam door middel van kleding.

Madelief Hohé, conservator mode en kostuum Kunstmuseum Den Haag, vertelt over de patroontjes uit een poppenhuis.

Met dank aan de Meesteropleiding Coupeur en de Jeruzalemkerk Amsterdam.

Het volledige programma vindt u hier.

Tickets zijn verkrijgbaar via: https://www.eventbrite.com/e/najaarssymposium-2019-het-belang-van-vorm-tickets-70066401493/u>.

Deelname aan het symposium, incl. koffie/ thee en lunch (excl. administratiekosten) kost €50 voor leden (€20 onder de 30 jaar) en €70 voor niet-leden (€27,50 onder de 30 jaar).

Beeld via Textielcommissie. Credit: Documentatie Roy Verschuren, Ontwerp Erik Frenken.

Partner Content
Textielcommissie