• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Adidas introduceert nieuwe techniek voor massaproductie schoenen

Adidas introduceert nieuwe techniek voor massaproductie schoenen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Adidas heeft de smaak te pakken na de lancering van het nieuwste schoenmodel, Futurecraft 4D. Deze schoen heeft een zool gemaakt door het digital light synthesis proces en het Duitse bedrijf maakt bekend de schoen op grote schaal te gaan produceren. Het merk doet dit in samenwerking met Carbon.

“Dit is een mijlpaal. Niet alleen voor ons als een bedrijf, maar ook voor de industrie,” aldus Gerd Mans, hoofd van technische innovatie bij Adidas. “We hebben wat grenzen doorbroken.”

Dankzij de nieuwe printtechniek die Carbon ontwikkeld heeft, is het mogelijk om sneller producten te maken. Adidas lanceerde eerder een schoen waarbij een gedeelte 3D-geprint was, maar dit proces duurde toen nog 10 uur. Adidas stapt nu in zijn geheel af van 3D-printen maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Inmiddels is deze tijd gereduceerd naar anderhalf uur. Uiteindelijk hoopt Adidas binnen 20 minuten een paar schoenen te produceren.

Adidas wil het uiteindelijk mogelijk maken dat schoenen op maat gemaakt kunnen worden voor de klant. “Individualisering komt, maar je moet eerst leren lopen voordat je kunt rennen.” Klanten moeten in winkels opgemeten worden zodat de schoen aangepast wordt aan de specifieke sportdoeleinden en het gewicht van de klant.

Het Duitse merk experimenteert op dit moment ook met op maat gemaakte truien. Het ‘Knit for You’-project laat klanten hun eigen trui ontwerpen en maken in de winkel binnen vier uur.

Foto's: Adidas

Adidas